ماهنامه پسين دهكويه ـ شماره 37 ـ 15 فروردين 87

سرمقاله

سه سال خوب با شما مردم فهيم لارستان

ابتدا سالروز ميلاد حضرت رسول اعظم (ص) و و ششمين گل از بوستان محمدي حضرت امام جعفر صادق (ع) را به شما مردم فهيم لارستان تبريك مي گوييم .

اكنون سه سال است كه همسفر شما مردم بزرگوار لارستان هستيم و چهارمين سال انتشار ماهنامه پسين دهكويه را شروع مي نماييم. انگار همين ديروز بود كه با اولين شماره پسين مهمان خانه هاي شما مردم لارستان شديم . از همان ابتدا آمديم كه مانند سايه پسين نباشيم  و با شما همراه باشيم  و مانديم با همه مشكلاتي كه بر سر راه داشتيم .

مقام معظم رهبري امسال را سال نوآوري و شكوفايي ناميدند به همين دليل و در راستاي همين هدف ما هم تصميم گرفتيم تغييراتي را در حد توانمان در نشريه داشته باشيم . متاسفانه به دليل مشكلات مالي قادر به چاپ نشريه با كيفيت بهتر و آْنچنان كه در خور مردم با فرهنگ لارستان است نيستيم اما سعي نموده ايم در لوگوها و صفحه بندي نشريه تغييراتي را داشته باشيم ، اما اين را عرض كنيم ما از هدفي كه از ابتدا آغاز نموده ايم يعني ارتقاي لارستان بر پايه گذشته پربار آن  انحراف  نخواهيم داشت . در اين راه نياز به همراهي شما همراهان هم دل داريم تا يتوانيم فردايي بهتر از ديروز را براي لارستان كهن بسازيم .

مدير مسوول

خبري:

هشتمين انتخاب مردم لارستان متفاوت ازدوره هاي قبل

در روز 24 اسفند مردم لارستان همراه با مردم شريف ايران در خلق حماسه اي ديگر حضوري پر رنگ داشتند . اما اين انتخاب كه هشتمين انتخاب مردم لارستان بود تفاوت هايي با دوره هاي قبل داشت . مهم ترين تفاوت آن اين بود كه پس از چند دوره بالاخره يك نفر غير لاري انتخاب شد . تفاوت ديگر حضور تعداد زياد كانديداها و همچنين حضور قوي كانديداهايي از بخش هاي لارستان بود .

همانگونه كه گفتيم مهم ترين تفاوت اين دوره با دوره قبل راي مردم لارستان به آقاي علي اصغر حسني كانديدايي از گراش يعني يك غير لاري بود . اگر بخواهيم به اين موضوع به صورت موشكافانه بنگريم دلايل مختلفي دارد . يكي از دلايل اين امر متاسفانه عملكرد ضعيف كانديداهاي لاري بود و دليل اين مدعا پيشرفت همه جانبه شهرهاي همجوار كه روزي جزئي از لارستان بزرگ بودند ولي ما هنوز در جاي خود ايستاده ايم .

دومين دليل اين امر متاسفانه عدم توجه مسوولين به بخش هاي تابعه بود به صورتي كه تمامي امكانات در مركز شهرستان متمركز شده و همه افراد منطقه حتي براي كوچكترين كارها بايد به مركز شهرستان مراجعه نمايند . در اين مورد و براي اثبات مدعا مثالي     مي آوريم :

همانگونه كه مردم لارستان مستحضرند رئيس جمهور محترم جناب آقاي احمدي نژاد در جريان سفرشان به لارستان اعلام كردند كه در لارستان براي تمام بخش ها يك سالن ورزشي مجهز خواهند ساخت . از همان ابتداي اعلام اين امر شوراي اسلامي دهكويه طي پيشنهادي به مسوولين محترم شهرستان عنوان نمودند چون در مركز شهرستان چندين سالن ورزشي وجود دارد لذا سالني كه قرار است در بخش مركزي ساخته شود در دهكويه احداث گردد ، اما متاسفانه بايد بگوييم اين پيشنهاد با مخالفت مسوولين شهرستان روبرو شد و عنوان نمودند اين سالن ( با وجود چندين سالن در شهر لار )حتما بايد در مركز شهرستان  احداث شود و اين گونه هم شد .

در اينجا به حضور جناب آقاس حسني منتخب مردم لارستان عرض مي كنيم اكنون شما نماينده كليه مردم لارستان و خنج هستيد پس بايد با پرهيز از اشتباهي كه ديگران مرتكب شده اند فقط به فكر بخشي از لارستان نباشيد و اعتلاي كل لارستان مورد نظرتان باشد . به شما عرض مي كنيم اگرمردم لارستان  به شما راي   داده اند به اين دليل بوده  كه حس كرده اند شما مي توانيد انتظارت برآورده نشده سي ساله آن ها را جامه عمل بپوشانيد . اميد واريم كه اين گونه هم باشد و اميدواريم عملكردتان به گونه اي باشد كه بدون هيچ گونه حرف و حديثي در دور بعد بدون تبليغات و با راي اكثريت مردم لارستان به نمايندگي لارستان و خنج انتخاب شويد .

برگزاري جشن بزرگ وحدت در گراش

به مناسبت ميلاد حضرت نبي اكرم (ص) و هفته وحدت مراسم جشن بزرگ وحدت با شركت  جمع كثيري از اهالي لارستان و خنج و با حضور هنرمندان طراز اول كشور همچون علي نصيريان ( بازيگر سينما) استاد محمد اصفهاني در محل ورزشگاه هلال احمر گراش برگزار شد .

در اين مراسم پس از قرائت قرآن كريم جناب آقاي محتاجي فرماندار محترم لارستان به ايراد سخنراني پرداختند (ضمن عرض پوزش  به دليل اين كه دير به جلسه رسيديم نتوانستيم گزارشي از سخنان ايشان داشته باشيم )

در اين مراسم جناب آقاي حسني نماينده منخب مردم لارستان و خنج در مجلس شوراي اسلامي به ايراد سخنراني پرداختند .

ايشان در ابتدا ضمن تبريك ميلاد حضرت رسول اكرم (ص) و ضمن تشكر از حضور حماسي مردم لارستان و خنج در انتخابات خود را يك اصول گراي مستقل معرفي كردند كه حامي برنامه هاي رئيس جمهور محترم دكتر احمدي نژاد هستند .

ايشان در يخشي از سخنانشان خط مشي هاي اصولي و برنامه هاي خود را چنين عنوان نمودند :

1 ـ عمق بخشيدن به وحدت عملي از طريق عدالت در توزيع رفاه و امكانات و خدمات براي همه مناطق اعم از شيعه و سني .

2 ـ تشكيل كميته هاي   مشاوره اي در مناطق مختلف لارستان و خنج به منظور بررسي و پيگيري راه كارهاي اجرايي نيازمندي هاي اصلي مردم از جمله اشتغال ، مسكن ، ازدواج جوانان ، بهداشت و ...

3 ـ حفظ ثبات و تقويت كارآمدي مديريت هاي محلي و شايسته و هموار نمودن راه خدمت دولتمردان محلي در مسير توسعه منطقه با تاكيد بر لياقت و تعهد و پرهيز از سليقه هاي فردي و باندي و جابجاي هاي بي مورد .

4 ـ جذب حمايت ها ، كمك ها و سرمايه هاي ايرانيان به ويژه متمكنين لارستان و خنج در خارج از كشور جهت توسعه و شكوفايي استعدادهاي بالقوه منطقه .

5 ـ ارتقاي سطح خدمات و جايگاه منطقه در تقسيمات كشوري و جذب امكانات به منظور توسعه همه جانبه از طريق ارتباط مستمر با مسوولان نظام و دولت جمهوري اسلامي .

6 ـ تلاش جهت رفع فقر و محروميت هاي منطقه از طريق جذب اعتبارات و كمك به برنامه ريزي فقرزداي منطقه .

7 ـ تحكيم پيوند بيشتر منطقه با نظام و دولت از طريق همگراي با آرمان هاي انقلاب .

8 ـ تبيين و ترويج اصول گرايي مورد نظر رهبر فرزانه انقلاب و ولي فقيه زمان به منظور تقويت    پايگاه هاي ارزشي ، فرهنگي و اعتقادي .

9 ـ استفاده از رهنمودها و ارشادات روحانيت معظم لارستان و خنج به ويژه حضرا آيت الله العظمي آيت الهي و حضرت آيت الله سيد مجتبي موسوي لاري نماينده ولي فقيه را در راستاي حفظ انسجام و وحدت و توسعه همه جانبه منطقه به عنوان خط مشي اصولي سرلوحه برنامه ها و اهداف خود قرار خواهم داد .

10 ـ بهره گيري از كليه امكانات موجود در منطقه به منظور گسترش بخش هاي آموزش عالي ، صنعت و توليد .

اين مراسم با اجراي كنسرت توسط هنرمند بزرگ كشورمان استاد محمد اصفهاني پايان يافت .

برگزاري دومين جلسه هم انديشي شوراي اسلامي و فرهيختگان دهكويه

دومين جلسه هم انديشي شوراي اسلامي و فرهيختگان دهكويه در 2 فروردين 1387 در محل دبيرستان حضرت رقيه (س) دهكويه برگزار شد .

در اين جلسه كه از ساعت 10 صبح آغاز شد پس از قرائت قرآن كريم جناب آقاي رنجبري رياست محترم شوراي اسلامي دهكويه طي سخناني هدف از برگزاري اين جلسه را بررسي مشكلات و ارائه راهكارها و همچنين ارائه گزارش فعاليت يك ساله شورا عنوان نمودند .

ايشان در ابتدا گفتند : در سال گذشته با توجه به كثرت جمعيت نتوانستيم بهره لازم را ببريم به همين دليل تصميم گرفتيم به صورت جمع تر برگزار نموده و از وجود افرادي استفاده كنيم كه   مي توانند بيشترين كمك را بنمايند .

 متاسفانه ما در سال گذشته نتوانستيم كارهايي را كه در خور مردم دهكويه باشد انجام دهيم و اين هم به علت مشكلات و تنگناهايي بود كه در طول راه داشتيم ، اما در عين حال آنچه از دستمان بر آمده انجام  داده ايم .

در ادامه آقاي رنجبري گزارش كوتاهي از فعاليت هاي شورا در يازده ماه گذشته ارائه نمودند كه به شرح زير مي باشد :

گزارش فعاليت هاي شوراي اسلامي دهكويه در سال 86

از مجموع تعداد 490 نامه هاي وارده  به دفتر شورا :

تعداد 318 مورد ارسال شده به ادارات مي باشد.

ـ برگزاري جلسات عادي تعداد 19 مورد

ـ برگزاري جلسات فوق العاده 7 مورد

ـ معرفي افراد جهت دريافت وام مسكن 43 مورد

ـ معرفي به بانك كشاورزي جهت بيمه دام 22 مورد

ـ معرفي جوانان به سازمان فني و حرفه اي جهت حرفه آموزي 9 مورد

ـ معرفي افراد جهت دريافت وام خود اشتغالي 4 مورد

ـ  معرفي افراد جهت تاسيس بنگاه هاي اقتصادي زودبازده 6 مورد

ـ پيگيري و مكاتبه با كميته امداد و بهزيستي جهت حل مشكلات افراد تحت پوشش 46 مورد

ـ مكاتبه با آبفا و پيگيري مشكلات آب و شبكه داخلي 14 مورد

ـ مكاتبه در خصوص امور درماني ، پزشك و ... 9 مورد

ـ مكاتبه و پيگيري در خصوص اراضي و حل مشكل واگذاري با امور اراضي و منابع طبيعي 7 مورد

ـ واگذاري زمين ورزشي به تربيت بدني و زمين به ادراه ارشاد 2 مورد

ـ  مكاتبه با تربيت بدني در خصوص ورزش جوانان 3 مورد

ـ مكاتبه و پيگيري شهرداري 4 مورد

ـ مكاتبه و پيگيري مشكل تلفن و موبايل 3 مورد

ـ مكاتبه با ثبت احوال و پيگيري كارت ملي مردم 4 مورد

ـ مكاتبه درخواست بازنگري طرح هادي 2 مورد

ـ مكاتبه با شركت برق و انعكاس مشكلات و در خواست ها 7 مورد كه قرار شده است پست 66 كيلوولت در دشت كورده نصب گردد .

ـ درخواست بازسازي مدارس فرسوده

ـ مكاتبه و پيگيري كار پل ورودي 5 مورد .

آقاي رنجبري در مورد پيگيري پل ورودي گفتند :

اين پل از 5/2 سال و نيم پيش پي ريزي شد و پيمانكار قبلي تصفيه حساب كرد و با توجه به بودجه اي كه مشخص شده بود كمبود بودجه داشتيم كه با وساطت جناب آقاي حاج علي قاسمي مبلغ 40ميليون تومان اعتبار دريافت شد و كار پل دوباره شروع شد متاسفانه پيمان كار مربوط ضعيف بوده هم اتلاف وقت شده ما شكايت داشتيم كه حتي نمايندگاني از شيراز و تهران آمده و از پل بازديد نموده اند ما فشارهاي متعددي آورده ايم كه هر چه زودتر اين كار به پايان برسد و آن گونه كه مسوولين بنياد مسكن لارستان مي گويند ديگر طرحي در لارستان به ايشان واگذار نخواهد شد .

ـ مكاتبه در خصوص امور خدماتي مردم 265 مورد

ـ تشكيل شوراي اداري در دهكويه 3 مورد

ـ مراجعات به استان جهت پيگيري كارها 13 مورد ( متوسط كمتر از 1 ماه يك بار )

ـ مكاتبه با نماينده رئيس جمهور در استان و رسيدگي به شكايات 2 موردكه بيشتر با پيگيري ها ي مكرر و مراجعات متعدد همراه بوده است .

ـ جذب اعتبارات دولتي :

40 ميليون تومان جهت پل ورودي با همكاري و تلاش برادر حاج علي قاسمي

دريافت اعتبار 4 ميليون تومان اوايل كار شورا و  اخيرا 700 هزار تومان

 23 ميليون تومان جهت لبه گذاري خيابان ساحلي

3 ميليون تومان جهت آزمايشگاه

مجموع اعتبارات جذب شده 70 ميليون و 700 هزار تومان

ـ هزينه هاي انجام شده :

تعمير و تجهيز آزمايشگاه طبي درمانگاه 400 هزار تومان و جذب اعتبار 3 ميليون جهت آزمايشگاه

خريد 670 تك لبه خيابان از پيمانكار به قيمت 1 ميليون و 300 هزار تومان

هزينه تعمير و نگهداري تراكتور شهرداري و دستمزد كارگران و نظافت خيابان ساحلي 5 ميليون تومان

هزينه انجام كارهاي فرهنگي       ( كتابخانه ، ورزشي ، جوايز و هدايا) حدود 500 هزار تومان

پرداخت كمك هزينه اجاره بها ي مركز سواد آموزي دهكويه 340 هزار تومان

تعميرات ساختمان دهياري 200 هزار تومان

هزينه حفر كانال لوله آب جلو بازار 210 هزار تومان

ـ دريافت حواله يك دستگاه بيل مكانيكي از 3 دستگاه تحويلي به شهرستان در بين 7 بخش كه در ارديبهشت ماه 87 دريافت خواهد شد . 

مشكلات و موانع :

مهم ترين مساله ما تاسيس شهرداري است كه چندين سال است از خواسته هاي به حق مردم است كه متاسفانه تحقق پيدا نكرد.

در اين مورد جواب كتبي به ما نداده اند اما با مراجعاتي كه   داشته ايم به صورت شفاهي بيان كرده اند كه كمبود جمعيت داريد و نصاب جمعيتي ما زير حد نصاب است ، اما با جستجويي كه در اينترنت داشتيم 11 تا از شهرها در فارس وجود دارند كه زير حد نصاب هستند اما قبلا تبديل به شهر شده اند .و همچنين گفته ايم كه آمارگيري غلط بوده و دلايل متعددي در نامه ذكر كرديم و عنوان نموديم كه شواهد نشان   مي دهد آمار ما بالاتر از اين چيزي است كه اعلام شده است . ما به صورت مستند با رئيس جمهور مكاتبه كرده ايم اما به ما جواب كتبي نداده اند و شفاها گفته اند كه به خاطر كمبود جمعيت اين مساله مسكوت مانده است .

مشكل عمده و اساسي ما مساله آب است هم آب شرب سالم نداريم و هم شبكه داخلي ما فرسوده است هم سفره هاي آبي زير زميني كاهش يافته . در رابطه با اين مشكل با رئيس جمهور مكاتبه داشته ايم .

مشكل دوم مشكل دفع زباله است. يكي از مسايلي كه موجب شده اين مشكل به وجود بيايد نبودن وسيله حمل با توجه به فرسودگي دستگاه موجود است .

مشكل بعدي ورزش جوانان است كه جوانان خواسته هايي دارند كه به حق هم هست متاسفانه هنوز اين مشكل رفع نشده است .

مانع اصلي ما مشكل مالي است و تامين خواست هاي مردم با مبالغ كم ممكن نيست . مثلا مشكل آبي كه عرض شد فعلا در سال 86  به ما گفته اند 400 ميليون تومان شبكه داخلي و بيش از 400 ميليون تومان آبرساني هزينه خواهد داشت كه از عهده شورا خارج است و بايد توسط دولت انجام گيرد .

در ادامه جلسه حاضران به بيان ديدگاه هاي خود در مورد مسايل و مشكلات رودر روي دهكويه پرداختند كه به برخي از آن ها پرداخته خواهد شد :

1 ـ تشكيل شوراي ورزشي و پيگيري امورات ورزشي از سوي اعضا .

2 ـ يكي از مشكلات اعضاي شورا رودربايستي با برخي افراد است كه بايد همه افراد در برابر قانون يكسان باشند .

3 ـ استفاده از توانمندي هاي نخبگان و تشكيل كميته هاي مختلف جهت پيگيري برنامه ها .

4 ـ در مورد رفع مشكل آب پيگيري و دعوت از مسوولين تا اين مشكل هر چه سريعتر رفع گردد. و همچنين پيشنهاد شد با پيگيري سعي شود كه شبكه آب دهكويه به شبكه سد سلمان فارسي متصل گردد .

5 ـ پيشنهاد راه اندازي بازار كه متولي آن قول همكاري در اين مورد را دادند .

6 ـ در مورد تاسيس شهرداري از تعدادي افراد توانمند استفاده شود تا بتوانند اين مساله را پيگيري نمايند .

7 ـ پيشنهاد ساخت پاركينگ در ورودي دهكويه جهت اتوس ها و وفضاسازي در اين نقطه تا در آينده با مشكلي مواجه نشويم.

8 ـ بررسي برخي راه ها  جهت كسب درآمد براي شورا

اين جلسه در ساعت 5/2 بعد از ظهر پايان يافت .

برنامه هاي مركز بهداشتي درماني دهكويه به مناسبت هفته سلامت

1 ـ 21/1/87 افتتاح نمايشگاه با حضور ارگان هاي شبكه بهداشت و درمان ، هلال احمر ، بهزيستي و تربيت بدني

2 ـ برگزاري مسابقه بهترين سطل زباله در سطح شهرستان . علاقمندان مي توانند ابتكارات خود را تا 17 فروردين به درمانگاه تحويل دهند .

3 ـ حضور و سخنراني متخصصين زنان و زايمان ، اعصاب و روان و بهداشت در تاريخ هاي

21/1/87 بيماري سالك آقاي دكتر زماني

22/1/87 افسردگي خانم ها ، خانم دكتر قرائي

24/1/87 بيماري هاي زنان ، خانم دكتر دانشبدي

4 ـ 20/1/87 استقرار پايگاه سيار انتقال خون جهت اهداي خون

5 ـ 2/1/87 برنامه كوهنوردي بانوان با حضور نماينده اداره تربيت بدني لارستان

6 ـ 22/1/87 روز روستاي پاك من . جمع آوري زباله هاي سطح دهكويه توسط اهالي محترم و مشاركت فعال دانش آموزان .

7 ـ 23/1/87 مسابقه دو همگاني دبستان پسرانه .

8 ـ 23/1/87 تجليل از خادمين بهداشت روستا از جمله مرحوم دكتر دهكاني با برگزاري مراسم دعاي كميل پنح شنبه شب

9 ـ 24/1/87 مسابقه نقاشي ديواري دبستان دخترانه .

10 ـ استفاده از CD هاي آموزشي در طول برگزاري نمايشگاه

گزارشی عملكرد  شش ماهه کتابخانه  حضرت ولیعصر(عج) دهکویه

یک سوال :

 آیا نیازی به هزینه کردن حدود 2 میلیون تومان جهت کتابهای کنکوری بود ؟

هفت ماه پیش که تصمیم به ایجاد کتابخانه گرفتیم شاید کمتر کسی نیاز به چنین کتابخانه ای را احساس می کرد .اما ما با توکل بر خدا و احساس نیاز دهكويه و همچنین طبق فرمایش حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر جهاد علمی و نرم افزاری تصمیم گرفتیم تا نقشی در جهاد علمی ایفا نماییم . حال لزوم وجود کتابخانه بیشتر احساس     می شود چرا که امسال سال شکوفایی و نو آوری نامگذاری شده و بی شک راه رسیدن به آن  دستیابی به قله های علم است.

 بر خودمان لازم می دانیم از تمام خیرینی که حدود دو میلیون تومان ( طی شش ماهی که کتابخانه فعالیت می کند ) اهدا نموده اند تشکر و سپاس ویژه نماییم. به امید تحولی علمی در زادگاهمان گزارشی از فعالیت کتابخانه طی شش ماه گذشته به حضورتان اعلام           می داريم.

تعداد اعضا :

رياضي فيزيك : 15 نفر ـ علوم تجربي : 39 نفر ـ علوم انساني:  33 نفر ـ دبستان:  9 نفر ـ هنرستان : 6 نفر ـ راهنمايي : 4 نفر ـ تعداد كل : 106 نفر

تعداد كتاب موجود :

رياضي فيزيك : 261 جلد ـ علوم تجربي : 264 جلد ـ علوم انساني:  257 جلد ـ دبستان:  7 جلد ـ هنرستان : 42 جلد ـ راهنمايي : 8 جلد ـ تعداد كل : 467

تعداد كتاب امانت داده شده:

رياضي فيزيك : 287 جلد ـ علوم تجربي :489 جلد ـ علوم انساني: 345 جلد ـ دبستان: 24 جلد ـ هنرستان :53 جلد ـ راهنمايي :3 جلد ـ تعداد كل :1202 جلد

تعداد اعضا تا تاريخ :

30/7/86 ـ 47 نفر ـ 30/8/86 ـ 61 نفر ـ 30/9/86 ـ 78 نفر ـ 30/10/86 ـ 82 نفر ـ 30/11/86 ـ 96 نفر ـ 1/1/87 ـ 106 نفر

كتاب هاي امانت داده شده تا ماه :

مهر : 101 جلد ـ آبان : 278 جلد ـ آذر : 555 جلد ـ دي : 793 جلد ـ بهمن : 1039 ـ اسفند : 1202

بانك نرم افزاري :

159 CD آموزشي و كمك درسي

اجتماعي :

وحدت در انديشه علماي بزرگ اسلام

آيت الله قمي :

اگر درست به ريشه نام اين دو مذهب شيعه و سني توجه كنيم ، تمام مسلمانان را شيعه مي يابيم زيرا همگي دوستدار خاندان پيغمبرند و همگي را نيز اهل سنت مي يابيم زيرا كليه مسلمانان هر سنت و دستوري كه از طريق مطمئني از پيغمبر گرامي اسلام (ص) وارد شده باشد لازم الاجرا       مي دانند . بنابراين ما همگي سني و شيعه قرآني و محمدي هستيم .

عبدالحليم محمود رئيس دانشگاه الازهر :

ما اكنون در مرحله اي هستيم كه دعوت به وحدت و برادري مي كنيم و هر گاه جرياني از اينجا يا آنجا رخ دهد ما و شما در اصلاح آن خواهيم كوشيد و همگي در راه صلح و محبت و دوستي گام بر مي داريم .

مرحوم كاشف الغظاء از علماي شيعه عراق :

هدف تقريب اين است كه مسلمانان را به يدكديگر نزديك سازد و نگذارد اختلاف فقهي موجب عداوت ميان آنان گردد . تنها فرق مهم ما يكي در امامت است كه اين بستگي به وحدت اسلامي ندارد و ديگر سب و لعن خلفاست كه بيشتر شيعيان با آن مخالفند و در اخبار ائمه از آن نهي شده است . راستي اگر مسلمانان هم دست بودند اين همه ممالك اسلامي بزرگ را از دست نمي دادند و هفت دولت بزرگ در برابر ملتي كوچك شكست نمي خورد . بنابراين بر تمامي فرق اسلامي لازم است كه جدال ها و اختلافات را كنار گذارند اگر چه اين عمل به ذاته حرام نمي باشد ، مسلما در اين عصر كه دشمن از هر طرف ما را احاطه كرده حرام است .

شيخ محمد كفتارو مفتي اعظم سوريه :

پيشنهاد مي كنم تا كنفرانسي از علما و دانشمندان جهان اسلام در ايران تشكيل شود و اوضاع جهان اسلام و مسلمانان را بررسي كند . تشكيل اين كنفرانس جواب دندان شكني به كوشش هاي امپرياليسم و صهيونيسم براي ايجاد شكاف ميان مسلمين خواهد بود

 آيت الله سيد محسن امين عاملي :

ايشان همواره به لزوم تاليف و همبستگي ميان مسلمين تاكيد داشتند و بر خلاف كساني كه تنها راه اثبات و شناسايي مكتب خود نفي و مخالفت با مكتب مخالف مي دانند و فقط به خود و گروه خود مي انديشند نزديك شدن و الفت ميان مسلمين را ضروري مي دانستند . چه اگر مسلمانان به يكديگر نزديك شوند و از نظريات هم مطلع شوند بسياري از بدبيني ها و سوء تفاهمات از بين مي رود .

شيخ محمد فهام رئيس سابق الازهر :

در حقيقت ما مامور به نزديك شدن و همبستگي هستيم : « واعتصموا بحبل الله جميعا ولا تفرقوا» و من با مسافرتي كه به كشورهاي اسلامي داشتم ، به تمايل شديد علماي اسلامي نسبت به تقارب و همبستگي ميان برادران مسلمان سراسر جهان پي بردم و از خدا مي خواهم كه مسلمانان را موفق بدارد كه به تقارب و همبستگي مخصوصا در عصر حاضر نايل گردند .

علامه محمد جواد مغنيه  از علماي شيعه لبنان :

از بزرگان شيعه و سني درخواست دارم كه تحقيقات خود را در فرقه پدران خود منحص نسازند ، چه اين فرقه ها بعد از اسلام و پيامبر پديد آمده و اغلب آن ها زاييده اوضاع سياسي و دنيوي و براي ايجاد تفرقه بوده است در صورتي كه اسلام براي هدفي انساني يعني مساوات و برادري آمده است .

اگر بخواهيم در استخراج حكم راه صحيحي را بپيماييم بايد تمام گفته هاي پيرامون آن حكم را بي طرفانه بررسي كنيم . چه عالم آن نيست كه به راي خود و نياكان خود اطمينان داشته باشد ، بلكه عالم كسي است كه واقع را از ذات و عواطف خود جدا سازد و آزاد و مطلق فكر كند و احترام عام با احترام وي به حقيقت نسبت مستقيم دارد .

بزرگترين مساله مورد اختلاف مساله امامت است كه عصبيت و گروه گرايي بدون تدبر و مطالعه برادران را رودرروي هم قرار داده است و اگر هر يك از دو دسته به دلايل يكديگر با تفاهم بنگرند نه با خصومت و دشمني به طور قطع حقيقت آشكار مي شود و براي صاحبان بصيرت صبح طلوع مي كند .

شيخ حسين محمد محلوف :

قوائد پنجگانه اسلام مسلمانان را به وحدت و اتفاق وا مي دارد و خداوند قوانين و اصول اعتقادي را آنچنان روشن بيان داشته كه هيچ اختلافي در آن نيست ، اما در مسايل فرعي ميدان آزادي براي اجتهاد و اختلاف نظر گشود تا  به وسيله آن فرهنگ اسلامي توسعه يابد .

در اسلام هيچ امتيازي از نظر مليت ، نژاد ، رنگ و زبان وجود ندارد و قرآن از كوچك شمردن و مسخره كردن ديگران كه ناشي از خود برتر بيني است نهي مي كند و ما بايد از بحث هايي كه ما را از برادري اسلامي خارج مي سازد دوري گزينيم .

علامه عبدالحسين شرف الدين از علماي شيعه لبنان:

 از جمله چيزهاي مورد اتفاق ما ( با عالمان بزرگ اهل سنت در مصر ) اين بود كه هر دو دسته شيعه و سني مسلمانان هستند كه در واقع از دين حنيف اسلام پيروي مي كنند و در آنچه پيامبر آورده يكسانند و در اصول اساسي با هم اختلافي ندارند و نزاعي ميان آنان جز اختلاف نظر و اجتهاد مجتهدين در پاره اي از احكام نيست و اين اختلاف نظر كه از استنباط احكام از كتاب ، سنت و اجماع و ... ناشي مي گردد نبايد موجب اين همه شكاف عميق گردد .

شيخ محمود شلتوت رئيس سابق الازهر:

قرآن همواره مسلمانان را از تفرقه و پراكندگي باز داشته است و تمام مذاهب اسلامي با اين كه راه هاي گوناگون دارند از يك اصول يعني قرآن سرچشمه مي گيرند .  من در دانشكده حقوق اسلامي به تدريس فقه مقارن پرداختم و در بعضي مسايل نظريه فقه شيعه را بهتر ديدم و در بسياري مسايل به خاطر قوي بودن دليل طبق مذهب شيعه فتوي دادم .

... من به نام خدا و قرآن و وحدت اسلامي علماي شيعه و سني را به همبستگي دعوت مي كنم .

-----------------------

منبع : مشعل اتحاد ـ استاد محمد رضا حكيمي ـ موسسه انجام كتاب ـ تهران 1360

پروفسور حسابي الگويي براي نسل جوان

بخش دوم

استاد و ايمان

اعتقاد مذهبي پروفسور حسابي ريشه عميقي داشت . ايشان در دوران طفوليت حافظ قرآن كريم بود و در مباحث همواره به ايات قرآن و روايات به عنوان شاهد و دلايل محكم استاناد مي كردند . استاد اعتقاد داشت كه طبيعت تحت آهنگ موزون و عرفاني خود در حال نيايش است و همچنين « تئوري بي نهايت بودن ذرات » را با وحدت مرتبط مي دانست . ايشان مي گفت : شايد 20 شاگرد ممتاز درس بخوانند و فارغ التحصيل شوند ولي كسي كه ديد و نظر جديدي دارد بايستي تقوا را نيز داشته باشد . چنين افرادي نسبت به ديگران برتري دارند.

حتي به هنگام انتخاب همسر ، با وجود پيشنهادهاي بسياري از سوي خانواده هاي سرشناس و به اصطلاح متجدد آن زمان دختري از خانواده روحاني برگزيد . ايشان فرزندان خود را از كودكي ملزم به فراگيري و انجام فرايض ديني مي نمود و حتي آنان را به تلاوت آيات با لحجه عربي و درك كامل معاني آن تشويق مي كرد . در زمان اداره اولين بيمارستان خصوصي در ايران بيمارستان گوهرشاد ( 1312) با وجود جو حاكم ، كاركنان زن ملزم به رعايت كامل خجاب لودند و اين نشان از پايبندي استاد به معاني و اصول اعتقادي بود .

تصميم به بازگشت به ايران

شايد جالب باشد اگر به خاطره اي اشاره كنم ؛ اين خاطره مربوط به بازگشت مجدد من به دانشگاه پرينستون است . در اين دوره انيشتين اجازه داد در كرسي او مشغول تحقيق شوم . اين ديگر برايم باور كردني نبود . حتي تصورش را هم نمي كردم . انكان پژوهش در كرسي استاد مسلم فيزيك جهان براي من در آن روزها بهترين و پيرشفته ترين مقام علمي جهان بود . اين آرزوي ژرف با ويژگي هاي علمي و اخلاقي ، افتخاري بزرگ بود كه خدا نصيبم كرده بود . هيچ ثروت و پست و مقامي نمي توانست جاي يك لحظه ي آن را بگيرد .

در شرايطي كه همه گونه امكانات علمي و پژوهشي فراهم بود . يك روز عصر كه از آزمايشگاه به خوابگاه مي رفتم . ناخوداگاه صداي شن ريزه هاي خيابان هاي دانشگاه كه زير پايم جابجا مي شد . مرا به دوران كودكي برد . صدايي آشنا از روزهاي خوش كودكي و از خانه زير بازارچه ي قوام الدوله در گوشم پيچيد ، انگار به خود آمدم .

با خود گفتم : آيا اين وظيفه من است كه در خارج بمانم و دستم را در سفره ي خارجي ها بگذارم . به من چه مربوط است كه در اين دانشگاه آمريكايي و دو نفر يا دو ميليون نفر آمريكايي را با سواد كنم . من بايد به كشور خودم برگردم . دستم را در سفره ي خودمان بگذارم و جوانان كشورم را دريابم و با جواناني كه از علم و دانش فرار مي كنند و درس نمي خوانند دعوا كنم .

در يك لحظه از خودم خحالت كشيدم . احساس بدي به من دست داد . خاطرات كوتاه اما شيرين كودكي در آن خانه با حياط شني ياد وطن را در من زنده كرد . همانجا تصميم گرفتم به ميهنم بازگردم .

كار در راه و ترابري

پس از بازگشت به ايران در اداره راه و ترابري مشغول شدم . براي شروع كار پنج الاغ و سه تفنگچي به من دادند و گفتند كه بايد و بروي راه بوشهر و بندر لنگه را نقشه برداري كني . بنابراين راهي فر شدم كه هيچ چيز از آن منطقه و راه هايش نمي دانستم . . وقتي به قم رسيدم نخست وزير هم براي بازديدي به اين شهر آمده بود . دنبال من فرستاد و آنجا به خدمت ايشان رسيدم . وقتي از تحصيلات و بعد از ماموريتم پرسيد كنجكاو شد و گفت : دلم مي خواهد بدانم براي شخصي با اين تحصيلات و براي چنين ماموريتي چقدر خرجي داده اند ؟ گفتم : فعلا هيچي ولي بعد كه ماموريت انجام شد . قرار است 200 تومان به من بدهند . نخست وزير متعحب شد و پرسيد: مخارج طول سفر شما از كجا بايد تامين شود ؟ ؟ پاسخ دادم گفته اند : اگر خرجي بخواهم مي توان تلگراف بزنم تا پول برايم بفرستند . نخست وزير با حالتي متغير به من گفت : فقط انگليسي ها تلگراف دارند كه آن هم در بوشهر است . تازه خيال كرده اي با وجود تلگراف ردن پول به دستت مي رسد ؟ شما را به اين سفر فرستاده اند كه از شر شما خلاص شوند .

او به من توصيه كرد كه به تهران برگردم و در دفتر نخست وزيري به صورت مشاور خدمت كنم . ولي من به خاطر تعهدم در انجام ماموريت حاضر به قبول درخواست وي نشدم . جالب است كه بگويم به خاطر من سه روز سفرش را عقب انداخت و بالخره موفق شد با اصرار زياد 200 تومان تحت عنوان قرض الحسنه به من بدهد .

دو سال تلاش بي نتيجه

با وجود تمامي مشكلات كمبود غذا ، بيماري و سختي ها وقتي كار تمام شد و نقشه ها را  را به تهران نزد آقاي بيات معاون وزارت راه كه خودش ما را به ماموريت فرستاده بود بردم و با شور و اشتياق مشغول به توضيح نقشه شدم ايشان دو سه دقيقه بيشتر حوصله نكرد و گفت : دو سال رفته اي براي خودت گشته اي و حالا برگشته اي روي كاغذها را خط خطي كرده اي ، آورده اي جلو من گذاشته اي .

تاسيس اولين مدرسه مهندسي

پروفسور حسابي متوجه مي شود وزير و معاون وزارت راه اصلا نمي توانند نقشه را بخوانند و اساسا هيچ مهندسي در وزارت خانه وجود ندارد . با تلاش بسيار وزير را در پله هاي وزارت خانه ملاقات و از او درخواست تاسيس مدرسه مهندسي مي نمايد . وزير كه انسان فهميده اي بوده به معاون وزير راه دستور مي دهد كه اتاقي را به پروفسور حسابي اختصاص دهند و چون بعدا با مشكل عدم استقبال دانشجو روبرو مي شوند با تعين پايه حقوق 400 تومان جهت مهندسين در هنگام استخدام باعث مي شوند تا 11 نفر داوطلب فراگيري اين رشته شوند و مدرسه مهندسي ايران به طور رسمي كار خود را آغاز نمايد . در اينجا پروفسور حسابي با تشكر از همكاري وزير چنين مي گويد : بعدها متوجه شدم وجود چنين شخصيت هايي در ايران در برابر هزاران بي اعتنا كار ساز است .

دكتر خوشنودي فرهيخته اي ازديار گرم جنوب

دكتر محمد خوشنودي استاد برجسته مهندسي شيمي كشور در سال 1327 در خانواده اي اهل سنت در بندرعباس به دنيا آمد . تحصيلات خود را در رشته مهندسي گاز در دانشكده نفت آبادان( 1350) و دوره فوق ليسانس در رشته مهندسي شيمي ( ايمني صنعتي ) و دوره فوق ليسانس(1974) و  دكترا ي(1978) خود را در رشته مهندسي شيمي احتراق در امپريال كالج لندن به پايان رساند و پس از اتمام تحصيلات خود در آن دانشگاه از سال 1357 فعاليت علمي و آموزشي خود را در دانشگاه سيستان و بلوچستان يكي از محروم ترين مناطق كشور آغاز نمود و طي حدود 30 سال همچنان در آن دانشگاه خدمت  مي كرد .

ايشان علاوه بر فعاليت هاي آموزشي ، پژوهشي و عضويت در چندين انجمن علمي و هيات مديره انجمن هاي علمي مهندسي شيمي و احتراق ، عضو هيات تحريريه نشريات علمي تخصصي كشور نيز بود .

دكتر خوشنودي سابقه تدريس در دانشگاه هاي تربيت معلم زاهدان ، صنعتي شريف ، صنعت نفت  ( مشاور آموزشي) دانشگاه صنعتي توكيو ژاپن ، تكنولوژي مالزي و دانشگاه شهيد باهنر كرمان را نيز در كارنامه خود دارد .

ايشان در سال 1378 جايزه و لوح تقدير استاد نمونه دانشگاه هاي كشور را كسب كرده است و همچنين برنده چندين جايزه بورس تحصيلي از دانشكاه ها و مراكز علمي خارجي است .

سوابق دانشگاهي

ـ استاد يار ، دانشيار و استاد مهندسي شيمي از سال 1357 تا پيش از وفات

ـ مدير گروه مهندسي شيمي و معاون آموزشي دانشگاه سيستان و بلوچستان از سال 59 تا 64

ـ رئيس دانشكده مهندسي شهيد نيكبخت  از سال 66 تا 77

ـ رئيس اداره برنامه ريزي آموزشي ، نظارت و ارزيابي دانشگاه سيستان و بلوچستان از سال 74 تا پيش از وفات .

ـ تدريس در دانشگاه هاي تربيت معلم زاهدان ، صنعتي شريف ، صنعت نفت ، تكنولوژي مالزي utm و دانشگاه شهيد باهنر كرمان.

سابقه  فعاليت هاي صنعتي

ـ شركت ملي گاز ايران ، مهندس فرايند ، پالايشگاه گاز بيدبلند ، آغاجاري از سال 1350 تا 53

ـ جهاد سازندگي سيستان و بلوچستان ، همكاري در تاسيس و مسوول كميته عمران سال هاي 58 و 59

ـ عضو هيئت مديره و مدير دايره تخصصي وام هاي صنعتي بانك استان سيستان و بلوچستان 59 تا 63

ـ مشاور و كارشناس امور انرژي منطقه آزاد قشم سال  70 و 71

ـ امور تحقيقات و مطالعات و مشاور محيط زيست مجتمع مس سرچشمه كرمان سال هاي 77 تا 78

ـ شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران ، شركت پتروشيمي پرديس  مشاور طرح GTL سال هاي 80 تا 82

پژوهش و تاليفات

ـ اجراي 13 طرح پژوهشي در دانشگاه هاي داخل و خارج كشور

ـ تاليف و ترجمه 11 عنوان كتاب علمي به صورت انفرادي و مشترك

ـ نگارش و ارائه 61 عنوان مقاله چاپ شده در نشريات علمي داخلي و ارائه شده در همايش هاي داخلي

ـ نگارش 13 مقاله علمي در نشريات بين المللي به زبان انگليسي

ـ ارائه 28 مقاله علمي در كنفرانس هاي داخلي و خارجي به زبان انگليسي

ـ استاد راهنماي 31 پايان نامه كارشناسي ارشد و پايان نامه دكتري

ـ برگزاري 30 دوره كارگاه آموزشي و سخنراني علمي

ـ عضويت در 13 انجمن داخلي و خارجي ، هيات مميزه و هيات تحريريه نشريات علمي ـ تخصصي

نشان ها و جوايز

ـ بورس تحصيلي شركت نفت ESSO براي دوره پي اچ دي دانشگاه لندن

ـ بورس تحصيلي سازمان توليد برق انگلستان ( C.E.G.B) دانشگاه لندن

ـ بورس پژوهش بنياد بين المللي ماتسوماي توكيو ژاپن سال 1986

ـ نشان و عنوان ( FOLLOW) از بنياد بين المللي ماتسوماي توكيو و پژوهشگر ممتاز دانشكده مهندسي دانشگاه توكيو

ـ جايزه و لوح نقدير استاد نمونه دانشگاه هاي ايران وزارت علوم و تحقيقات و فن آوري در ارديبهشت 78

ـ جايزه و لوح تقدير فرزانگان سيستان و بلوچستان ، صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران ، بهمن 83

دكتر خوشنودي اين استاد فرزانه پس از عمري تلاش و خدمت در بهمن ماه سال 1386 به دنبال بروز سكته در مجموعه مس سرچشمه كرمان دار فاني را وداع گفت و در تاريخ 11/11/86 در قبرستان اهل سنت بندر عباس با حضور دوستداران ، روحانيون ، دانشجويان و دانشگاهيان استان هاي فارس ، هرمزگان و سيستان و بلوچستان به خاك سپرده شد .

روحش شاد و يادش گرامي باد .

                                                                                                                                                   شوراي اسلامي خور 

علمي پزشكي :

برنامه غذاي كساني كه چربي خون دارند

دكتر عاطفه رئوفي

1 ـ چربي قابل رويت گوشت را قبل از پخت تا حد ممكن جدا كرده و از مصرف آن خودداري كنيد .

2 ـ مصرف گوشت قرمز در وعده هاي غذايي را كم كنيد ، زيرا گوشت حاوي چربي پنهان نيز مي باشد .

3 ـ مواد غذايي پر فيبر مصرف كنيد ، زيرا فيبر موجود در مواد غذايي مانند حبوبات و غلاتي كه سبوس آن ها جدا نشده به كنترل كلسترول سطح خون كمك مي كند .

4 ـ از مصرف كله پاچه ، مغز و دل و قلوه كه حاوي مقادير بالايي كلسترول هستند تا حد ممكن خودداري كنيد .

5 ـ از مصرف سوسيس و كالباس و همبرگر اجتناب نماييد .

6 ـ قبل از طبخ مرغ پوست آن را كاملا جدا كنيد .

7 ـ مصرف ماهي به علت داشتن چربي مفيد امگا 3 ، سبب كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي مي شود . توصيه مي شود حداقل دو بار در هفته ماهي مصرف شود و براي بهبود طعم ماهي مي توان سبزي هاي معطر و آب ليمو به آن اضافه كرد .

8 ـ مصرف زرده تخم مرغ را محدود كنيد ، زيرا حاوي مقادير زياد كلسترول است . يك عدد زرده تخم مرغ حاوي حدود 210 ميلي گرم كلسترول مي باشد . بهتر است بيشتر از 4 الي 5 تخم مرغ در هفته چه به تنهايي و چه داخل غذاهايي مثل كوكو مصرف نشود و چنانچه سطح چربي خون بالاست و يا فرد مبتلا به فشار خون بالا يا چاقي است ، حداكثر 3 عدد تخم مرغ در هفته مصرف شود و در بعضي از مواقع با توجه به سطح كلسترول خون اين تعداد ممكن است به يك عدد در هفته محدود بشود .

9 ـ لبنيات كم چرب را جايگزين نوع پر چرب نماييد .

10 ـ از سبزي ها ، ميوه ها ، حبوبات ، غلات و نان هاي سبوس دار كه حاوي مقدار زيادي فيبر و ويتامين هاي آنتي اكسيدان و مقدار كمي چربي هستند و از بروز بيماري هاي قلبي پيشگيري مي كنند به ميزان كافي استفاده نماييد.

البته در نچمصرف اين مواد غذايي نيز نبايد زياده روي كرد زيرا مصرف بيش از حد نياز آن ها نيز باعث دريافت بيشتر انرژي و افزايش وزن مي شود . استفاده از سبزي ها را به ميزان 5-3 واحد در روز ، ميوه ها 4-2 واحد در روز ، حبوبات ، 3-2 واجد در روز و نان و غلات را 11-6 واحد در روز توصيه مي شود . بهتر است تا حد امكان ميوه ها و سبزي ها به صورت تازه مصرف شوند و در صورت نياز به پختن سبزي ها بهتر است آن ها را بخارپز كرده تا خواص تغذيه اي آن حفظ شود .

11 ـ از نصرف شيريني هاي      خامه دار ، چيپس و سس هاي چرب اجتناب كنيد .

12 ـ در سالاد به جاي سس هاي چرب ، از كمي روغن زيتون يا آبليمو يا سركه و سبزي هاي معطر استفاده كنيد . همچنين مي توانيد ماست را جايگزين سس مايونز سالاد كرد .

13 ـ مصرف غذاهاي سرخ كرده را كاهش دهيد و ترجيحا غذا را به صورت آبپز ، بخار پز ، كباب شده يا تنوري تهيه كنيد . در صورت لزوم از روغن مايع مخصوص سرخ كردني به جاي روغن هاي جامد و مايع معمولي استفاده شود .

14 ـ به جاي روغن هاي جامد ، كره ، مارگارين و چربي هاي حيواني از روغن هاي مايع مثل روغن زيتون ، آفتابگردان و روغن ذرت استفاده كنيد .

15 ـ مصرف روغن زيتون براي مصارف پخت مناسب است ولي مانند ساير روغن هاي مايع به حرارت بالا حساس است . مصرف آن را به عنوان جانشيني براي سس هاي سالاد توصيه مي شود .

16 ـ در مورد نگهداري روغن تاكيد مي شود كه اين ظروف بايد سالم و غير قابل نفوذ به نور ، حرارت و هوا باشند . روغن مايع نبايد در ظرف شفاف و پشت شيشه فروشگاه ها نگهداري شود . همچنين در هنگام خريد روغن بايد به مشخصات برچسب توجه كرد .

نام و نوع فراورده ، نام و آدرس شركت سازنده ، شماره پروانه ساخت  و پروانه وزارت بهداشت ، شرايط نگهداري و مصرف ، تاريخ توليد و انقضا و مشخصات تغذيه اي كاملا بايد روي آن ذكر شده باشد .

17 ـ بهتر است خانواده ها دو نوع روغن در منزل داشته باشند : روغن مايع معمولي و روغن مايع مخصوص سرخ كردني ، زيرا هر نوع روغن براي كاربرد خاصي تهيه شده است . از روغن مايع معمولي براي طبخ غذا و افزودن به سالاد و از روغن مخصوص سرخ كردن براي سرخ كردن مواد غذايي استفاده شود .

روغن مايع مخصوص سرخ كردني در مقابل حرارت پايدار است ، اما به معني آن نيست كه از نوع روغن مي توان به دفعات مكرر براي سرخ كردن استفاده كرد . روغن مخصوص سرخ كردني حداكثر 2 تا 3 بار آن هم نه با فاصله زماني طولاني قابل استفاده است و پس از آن بايد دور ريخته شود .

18 ـ قندها هم مانند چربي ها در صورتي كه بيش از ميزان مورد نياز مصرف شوند باعث اضافه وزن ، چاقي ، افزايش فشار خون و چربي خون مي شوند . توصيه مي شود مواد قندي و نشاسته اي مثل برنج ، ماكاروني ، شيريني ، شكلات ، مربا ، عسل و نوشابه ها كمتر مصرف شوند .

فهرست موضوعي پسين دهكويه در سال 86

سرمقاله :

آغاز سومين سال انتشار پسين دهكويه ـ  ش 25 ـ ص 2

پيگيري مطالباتي كه امروز فرهنگيان مطرح مي‌‏كنند، وظيفه همه نظام است.  ـ ش 26 ـ ص 2

خرداد ماه قيام و وصال ـ ش 27 ـ ص 2

چهل پسيني و قطع شدن اب و برق ـ ش 28 ـ ص 2

پس چي شد ؟ ـ ش 30 ـ ص 2

دهكويه ديار استعدادهاي هميشه درخشان ـ ش 31 ـ ص 2

روز نوجوان ـ ش 32 ـ ص 2

نقض حقوق شهروندي ، تخريب چهره نيروي انتظامي ـ ش 34 ـ ص 2

چرا دهكويه تبديل به شهر نشد؟ ـ ش 35 ـ ص 2

باز هم انتخابي ديگر ـ ش 36 ـ ص 2

خبري :

سخنان رياست محترم جمهور در جمع مردم لارستان ـ ش 26 ـ ص 3

خواسته هاي مردم لارستان از زبان آقاي محبي نماينده لارستان ـ ش 26 ـ ص 4

تاسيس انجمن دانش آموختگان دهكويه ـ ش 29 ـ ص5

روزنگار هفته ايدز در مركز بهداشتي درماني دهكويه ـ ش 34 ـ ص 3

اعتقادي :

نوروز از ديدگاه اسلام ـ  ش 25 ـ ص4

ولايت فقيه ، وظايف و حدود اختيارات ـ اميد علي معزي  ـ ش 26 ـ ص 7

آب ها درك فهم و هوش دارند ! ـ ش 28 ـ ص 6

راه هاي حضور قلب در نماز ـ علي نوشادي ـ ش 29 ـ ص 10 ـ ش 30 ـ ص 6

آسيب شناسي مهدويت ـ ارسالي از مهدي راستي ـ ش 30 ـ ص 7 آ ش 31 ـ ص 7

آرماگدون پيش زمينه ظهور ـ ش 32 ـ ص 7 ـ ش 33 ـ ص 7

پسين انتظار ـ بنفشه بازدار ـ ش 32 ـ ص 9

مسابقه بزرگ شميم ولايت ـ ش 33 ـ ص 8

راه هاي تقويت خداباوري در كودكان ـ ش 34 ـ ص 6

انتظار زيباترين آرمان تشيع  ـ ش 34 ـ ص 7

پسين انتظار ـ مينا چهره نگار و زهرا كمالي ـ  ش 35 ـ ص 7

سودمندي و ارزشمندي ـ دكتر وحيد ـ ش 35 ـ ص 8

مفهوم واقعي انتظار ـ آسيه راسخي ـ ش 36 ـ ص 7

قدر والا و همت والا ـ دكتر وحيد ـ ش 36 ـ ص 8

كو دل كه دهد گوش به آواز خدا ـ نرگس اكبري ـ ش 36 ـ ص 9

جلوه هاي عاشورايي دفاع مقدس ـ ش 36 ـ ص 11

اجتماعي :

اقتصاد مصرف و كنترل دخانيات ـ مهندس اميني  ـ  ش 25 ـ ص 6

مصوبات جلسه استاني هيئت وزيران براي استان فارس ـ ش 26 ـ ص 8

اضطراب امتحان و راه مقابله با آن ـ ش 26 ـ ص 15 و ش 27 ـ ص 14

اوقات فراغت ، بايد ها و نبايدها » زهرا اصيل ـ ش 28 ـ ص 14

سهميه بندي بنزين چرا ؟ و نتايج آن ـ مهدي راستي ـ ش 29 ـ ص 6

نقدي بر پسين ـ مهندس ـ ش 29 ـ ص 7

گزارشي از وضعيت جوانان دهكويي ساكن در شيراز ـ صابر صبوري ـ ش 30 ـ ص 5

ما پرنده ايم ـ نرگس اكبري ـ گفتگويي با خدا ـ محمود بازدار ـ ش 30 ـ ص 9

مصاحبه با خانم زارعي ، جوان نخبه كشوري از دهكويه ـ ش 31 ـ ص 4

توضيحاتي پيرامون مطلب گزارشي از وضعيت جوانان دهكويي در شيراز ـ ش 31 ـ ص 5

پاسخي به گزارش وضعيت جوانان دهكويه شاغل در شيراز ـ مهدي غلاميان ـ ش 31 ـ ص 6

حرف هاي خودماني ـ آرش زارعي ـ ش 31 ـ ص 8

كودكانه ـ احسان اسماعيلي ـ ش 31 ـ ص 11

خلاصه اي از عملكرد دهياري دهكويه  ـ ش 32 ـ ص 5

افتتاح كتابخانه هيئت محبان حضرت ولي عصر (عج) ـ ش 32 ـ ص 9

مديريت در ژاپن يا جامعه شناسي ژاپني ـ مهدي راستي ـ ش 32 ـ ص 10

كودكانه هاي مكتب خانه اي ـ احسان اسماعيلي ـ ش 32 ـ ص 11

راه هاي ايجاد اشتغال در دهكويه ـ ش 33 ـ ص 6

صورت حساب مخارج مسجد ابوالفضل (ع) ـ ش 33 ـ ص 15

مطالعه كاربردي بهترين روش مطالعه  ـ ش 34 ـ ص 5

شكست مقدمه پيروزي ـ نرگس اكبري ـ ش 34 ـ ص 9

در آينده مي خواهيد چه كاره شويد ؟ ـ مهدي راستي ـ ش 34 ـ ص 10

كودكانه ها ، بازيگوشانه ـ احسان اسماعيلي ـ ش 34 ـ ص 11

نا اميد نباش ـ نرگس اكبري ـ ش 35 ـ ص 9

سيماي وارستگان ـ علامه سيد محمد حسين طباطبايي ـ ش 35 ـ ص 10

چگونگي شكل گيري وهابيت ـ ش 35 ـ ص 14و 15 ـ ش 36 ـ ص 14و 15

معيار انتخاب از منظر امام خميني ـ ش 36 ـ ص 6

پروفسور حسابي الگوي براي نسل جوان ـ ش 36 ـ ص 10

تاريخي :

دهكويه و خاندان قاسمعلي ـ ش25 ـ ص 12 و ش 26 ـ ص 10 و ش 27 ـ ص 8 و ش 28 ـ ص 8و9 ـ ش 29 ـ ص 8 و 9 ـ ش 30 ـ ص 12 و 13 ـ ش 31 ـ ص 13 ـ ش 32 ـ ص 12

كشور امارات چگونه شكل گرفت؟ ـ ش 27 ـ ص 10

دهستان فداغ در يك نگاه ـ ش 31 ـ ص 12

كاريان كهن در يك نگاه ـ ش 32 ـ ص 13

داستان فراموش شده ـ حسن هوشمند ـ ش 34 ـ ص 12 و 13

فرهنگي هنري :

گفتاري از دكتر نوروزي در باره نوروز  ـ ش25 ـ ص14

يك مهمان ، يك فنجان چاي ، چند پسين ، پاي صحبت يك هنرمند ، بمانعلي محبي ـ ش 27 ـ ص 6

جهادگران واقعي در عصر كنوني ـ عبدالرزاق صفري  ـ ش 30 ـ ص 8 ـ ش 31 ـ ص 10 ش 32 ـ ص 8 ـ ش 34 ـ ص 8

ترنم آواي اچم در صداي دكتر خنجي ـ ش 33 ـ ص 12

ادبي :

به كار گيري صحيح و اصولي زبان ـ منظر زارعي ـ  ش 25 ـ ص 15

گل و گياهان لارستان ـ شعري به زبان لارستاني ـ مرحوم محمد كاظم احمدي ـ  ش 25 ـ ص15

بهار خوبي ها ـ فتحعلي راسخي ـ ياهو ـ مصطفي دهقاني

حضرت دلسوز ـ سهراب بايگان ـ ش 26 ـ ص 12

آرامگاه قلب من ـ متن ادبي ـ مريم قاصر از لار ـ ش 28 ـ ص 10

غروب عشق و سرود جدايي ـ تو... من ـ دكتر اسدالله نوروزي ـ ش 28 ـ ص 11

سخني براي آغاز ( متن ادبي ) ـ ليلا مزيدي  ـ پريشاني ( متن ادبي) ـ فاطمه اسماعيلي

نازنين يار ـ خرم مريدي ـ ش 29 ـ ص 11

طواف امام دين ( متن ادبي ) ـ نرگس اكبري  ـ رجز خواني قسام بن الحسن (ع) ـ فتحعلي راسخي

يا حسين (ع) ـ مصطفي دهقاني ـ داستانك ـ اميد علي معزي ـ ش 30 ـ ص 14

در قلمرو شاعران بنارويه ـ حسن هوشمند ـ تازه هاي نشر ـ مجموعه شعر گلشن بنارويه ـ ناصر ستمكش ـ ش 31 ـ ص 15

داستان شهادت امير قلي بنارويي ( شعر) ـ شعري در وصف سيد عبدالحسين نجفي ـ امير رضايي از بنارويه ـ در وصف مولا علي (ع) ـ عبدالرضا ذوالقدر ـ ش 33 ـ ص 13

ترانه هايي از دكتر خنجي ـ نماز ـ عباس دهقاني  ـ ش 34 ـ ص 12

شعري در وصف سيد يحيي نجفي ـ امير رضايي از بنارويه ـ ش 35 ـ ص6

تو ـ چند روز بعد ( غزل ) ـ مرضيه زارعي فر ـ دل من تنهاست ـ مصطفي دهقاني ـ ساقيا ـ علي طاهري بريزي ـ ش 36 ـ ص 12

علمي پزشكي :

تاريخچه بهداشت محيط در ايران ـ ش25 ـ ص 11

اعتياد ، علل و پيشگيري ـ ش 26 ـ ص 13

10 خرداد روز جهاني بدون دخانيات ـ اسدالله دشتگرد ـ ش 27 ـ ص 11

مورچه ها مخلوقات شگفت انگيز خداوند ـ ش 27 ـ ص 13 ـ ش28 ـ ص 12 آ ش 29 ـ ص 14

فوايد گريپ فروت  ـ وضعيت معلمان در جهان ـ عبدالمجيد شاكري ـ ش 28 ـ ص 12

جنگ براي آب ـ عبدالعلي آزادي ـ ش 29 ـ ص 14

نانوتكنولوژي به زبان ساده ـ مهدي راستي ـ ش 30 ـ ص 10

خطر ايدز را جدي بگيريم . ـ ش 34 ـ ص 13

هشدارهايي در مورد مصرف مواد غذايي ـ دكتر ساسان گلشن ـ ش 36 ـ ص 13

رايانه :

42 نكته درباره ويندوز ـ ش 26 ـ ص 14 و ش 27 ـ ص 12 ـ ـ ش 29 ـ ص 12

عيب يابي و ترميم رايانه ـ ش 28 ـ ص 13 ـ  ش 32 ـ ص 14 ـ ش 33 ـ ص 14 ـ ش 35 ـ ص 11

Adsl يا اينتر نت پر سرعت چيست ؟ ـ ش 29 ـ ص 13 ـ ش 30 ـ ص 11

ورزشي :

دانستني هايي از دنياي فوتبال ـ ولي كريمي ـ ش 32 ـ ص 6 ـ ش 34 ـ ص 14

تيم فوتبال هما ( تختي ) اولين و بهترين تيم دهكويه ـ ش 33 ـ ص 5

سرگرمي :

منتخب كتاب لطايف الطوايف و زهره الربيع ـ ش 27 ـ ص 15

حسنك كجايي ـ ضرب المثل هاي بنزيني ـ ش 30 ـ ص 15

آلبوم عكس هاي جورج بوش ـ ش 32 ـ ص 15

حكاياتي از كتاب رجال فكاهي ـ ش 34 ـ ص 15

ادبي :

تازه هاي نشر

مجموعه اشعار معروف كوخردي

به كوشش حسام حبيبي و محمد حسني

انتشارات همسايه ـ سال 85

معرفي شاعر

مرحوم محمد رفيع روزه دار فرزند احمد ملقب به معروف و مشهور به معروف كوخردي در سال 1314 ش در كوخرد از توابع شهرستان بستك متولد شد . وي از جمله شاعران محلي شهرستان بستك محسوب مي شود كه شعرها و دوبيتي هايش را به زبان فارسي و گويش بستكي ـ كوخردي سروده است .

معروف كوخردي در سال خرداد ماه سال 1382 در سن 68 سالگي دارفاني را وداع گفت .

نمونه هايي از اشعار شاعر

پله پله بدا جان از بون ا زير

غم و غصه مخو بشتر كه ابش از غصه پير

سرو بستان غم مخو كه پير ابش

اته خونه بشتر مني دلگير ابش

در جواني هم خشن گشت بهار

بدا بشتر غم مخو اي گلعذار

كشك و روغن هم خشن سايه كنار

از له بو هم چش بكن به گلنار

لچ بون چندي انِش اي ماه پري

صورت چون ماهت از مجا ودي

هر كه شه ياد اتات سايه كنار

اي خشن بوي شبمبو و بهار

****

مگُن معروف وگرنه شهره بهتر

ببخشيد كه همه تقصير مهدر

الهي چشم و دل گردان منور

به حق نام نيكوي پيمبر

****

گل طوبي گل روي محمد (ص)

بهشت جاودان كوي محمد(ص)

بكن يارب نصيب هر مسلمان

عبير عطر كيسوي محمد(ص)

****

خميني رفت و جنت باشدش جا

به جايش خامنه اي رهبر ما

بيا ابن علي مهدي موعود

بيفكن سايه ات تو بر سر ما

****

نجف و كربلا باشد معطر

امير المومنين و فتح خيبر

كنم جانم به قربان خميني

كه او بود ياور راه حسيني

****

چيت خال خالي پتري طلا

پيرهنش از گل از گل بهترن

دلم اشبرده آن سرو چمن

لب خندونش مثل كوثرن

****

گل باغ دلم خو بي وفا بي

زفتنه بخت بدبختم سيا بي

حالا معروف اشني جز خداوند

دلم بر عشق جانان مبتلا بي

****

چش مستي تبا مانند آهو

دل اتكه مبتلا اي يار خوشخو

ز بهر خاطر معروف عاشق

اچم گشتي بگردم دامن كوه

****

غريب آسا به غربت زار و محزون

شهيد عشق جانانم چو مجنون

ز جور مه رخان معروف مسكين

ببارد خون ز چشمان همچو بارون

****

فلك بر يار من بار ستم كرد

به بارم از عداوت بار غم كرد

جواني در گلستان بود معروف

غم پيري اثر بر جان من كرد

گمبز سوز

برگزيده اي از اشعار لاري و فارسي دكتر ناصر  سلماني

ناشر : بقيه العتره

زمستان 86

گمبز سوز

شُز مه پرسي ، كه درد چاره اَكُن

معجزَه اِ عيسي از دُوارَه اكن

حاجتُت هر چه كه بو از گپ و كيدو

بو روا ، اِم وَ يَك اشاره اكن

كَه اِ مه هرزكه اگيرِ كار خُشِ

دا شَه پهلو و اسّغاره اكن

كه اِ كه غصه و غم غبار دلُت

پاك اكن ، زنديگت اداره اكن

اُمگت اِنكِه  امامزاده مو اِ

هر چي اُتگُت هزار باره اكن

پُس زده اِ پس زَدَه اِ علي ولي(ع)

لعل از خاك و سنگ خاره اكن

مير عليِ حسين سجاد اِ (ع)

اِم كه هر چي دردِ  چاره اكن

ناصر هر چي از اِم شَوِسّه اُشه

بعد از اي دس شَه دور داره اكن

گمبز سوزش افتخار اما اِ

گشكه كه زنده مو دواره اكن

اي عشق

اي عشق الهي كه ز آهم سوزي

من سوختم از تو ، تو ز سوزم سوزي

از سوختن من و تو لشكر سازيم

با لشكر خود رويم عالم سوزي

تاريخي :

داسـتـان فـرامـوش شـده

( حسن هوشمند ) ـ بخش دوم

حادثه حمله ميليون ها ملخ به دهكويه از چنان ابعاد گسترده اي برخوردار شد كه حتي ابتكار و خلاقيت ابراهيم كدخداي محل نتوانست از بروز خسارات جاني و مالي در آن حد كه انتظار داشت جلوگيري كند . هر چند اقدام به خريد جو ، گندم و خرما در حد توان بسيار بجا و ارزشمند بود ، ليكن چون اتفاقي ناگوار روي مي دهد نمي توان از بروز حوادث حاشيه اي جلوگيري كرد .

انسان هايي كه در عصر كنوني زندگي مي كنند بخصوص نسل جديد كه در مرحله نوجواني و جواني هستند آنچنان از نعمات خداومندي برخوردارند كه حتي تصور يك دوره قحط سالي براي آن ها دشوار است . قحط سالي به خودي خود يك واژه است امام زماني كه بر ناحيه اي حادث شد بخصوص در قرون گذشته كه از وسايل ارتباط جمعي بهره نداشت چنان مخاطره انگيز و ويرانگر بود كه انديشيدن به آن موجب وحشت هر انسان خردمند مي شود .

من سعي كردم پيرامون حوادث پيش آمده در نتيجه هجوم ملخ ها     داستان هايي فراهم آورم اما پاره اي از آن ها به حدي غم انگيز و نفرت آور است كه از ارايه آن ها معذورم  . به عنوان مثال مي توانستم در مورد طلعت دختر هيجده ساله يتيمي كه در آن روزهاي قحطي براي پختن قطعه گوشتي كه از مرداري جدا كرده و به دنبال آتش باقي مانده از تنوري به كنار آبادي رفته بود و در آغاز شب توسط سگ هاي گرسنه زنده زنده دريده شد چند صفحه بنگارم ، اما آن اتفاق چنان ناگوار و غم انگيز بود كه خود نيز از يادآوري آن منقلب شدم و به ناچار از شرح آن پرهيز نمودم .

اما اجازه مي خواهم به موارد ديگري كه نشانه هايي از حيات و زندگي در آن به چشم مي خورد سخن گويم  .

روز ها به تلخي مي گذشت و اين ناحيه عريان با سنگ هاي سياه و خاك ها تفتيده و انسان هايي كه رنگ از چهره باخته و غمي جانكاه با خود داشتند داستان هاي بسيار در سينه داشت . در دشت هاي اطراف لاشه هاي هزاران حيواني كه در مسير عبور به سوي نقاطي بهتر جان باخته بودند جلوه اي ناخوشايند به محيط بخشيده بود . در اين ميان ديدن زندگي ايلات و عشاير كوچ رو كه به ناچار زودتر از موعد مقرر به سوي شمال در حركت بودند به غم مردم مي افزود . عشاير تقريبا تمام دام هاي خود را از دست داده و روزگاري رقت بار داشتند .

در اين اوضاع و احوال چاشت گاه يكي از آن روزهاي غم گرفته ابراهيم قصد خروج از منزل داشت كه در خروجي خانه سينه به سينه پيرمرد سپيدمويي شد كه آثار خستگي جسمي و روحي از چهره اش هويدا بود . در كنار پيرمرد كه خود را مراد علي معرفي كرد كودكي پا برهنه به قصد راهنمايي ايستاده بود و به محض اين كه با انگشت ابراهيم را نشان داد از مسيري كه آمده بود بازگشت .

مراد علي به كدخدا نزديك شد  دست هاي او را فشرد و به رسم آن روزگار بر شانه اش بوسه زد . ساعاتي بعد دو مرد در مهتابي خانه ابراهيم بر فرش نشسته و سرگرم گفتگو بودند . آن دو از آغاز برخورد تا آْن لحظه كه نزديك به اذان ظهر بود از مصيبت هاي ناشي از قحط سالي سخن گفتند .

ابراهيم به فراست دريافت كه در چشمان مراد علي پرسشي  پر معنا موج مي زند ! اما او را توان بر زبان راندن نيست . او تا آن ساعت انتظار كشيد شايد مراد علي سوال خود را  بر زبان جاري سازد و چون احساس كرد به دلايلي نمي تواند بازگو كند پيش قدم شد و پرسيد : اطمينان دارم چيزي از من مي خواهي ، چرا مطرح نمي كني ؟ مطمئن باش كه اگر امكان اجابت باشد دريغ نخواهم كرد . همه ما امروز گرفتار مصيبت هستيم  پس بايد به كمك يكديگر بشتابيم . در اين لحظه مراد علي به سخن پرداخت و چيزي از ابراهيم خواست كه هرگز تصورش را نكرده بود و شايد ار جهاتي غير منطقي و دور از ذهن مي نمود  .

مراد علي پس از مقدمه چيني اوليه از كدخدا خواست بزرگواري كرده از افراد متمكن دهكويه بخواهد چند تن از دختران طايفه براي فرزندشان به زني گرفته تا از تعداد نانخورها در آن قحط سالي كاسته شود . او ادامه داد : هر كدام از دختران ما به اندازه يك مرد مي توانند كار كرده و در امور دامداري و خانه داري كمك نمايند . بنابراين اگر كساني امكانات مالي دارند يكي از دختران را به زني بگيرند ،  در حقيقت  يك كدبانو به خانه مي برند كه به اندازه يك پسر مي تواند خدمت كند .

ابراهيم از شنيدن داستان مراد علي چنان حيرت زده شد كه نمي دانست چگونه پاسخ دهد . او در نخستين ساعات تصور كرده بود مراد علي خواهان چند بار گندم و جو يا چند من خرما است تا در آينده ار گرسنگي تلف نشوند . در لحظاتي نيز تصور كرد شايد اين پيرمرد قصد خريد چند حيوان باربر دارد و انتظار دارد كدخدا ضمانت او را بكند . همه اين خواست ها قابل اجابت بود ، اما اكنون در قبال اين درخواست نمي دانست چگونه پاسخ گويد  .

سر انجام پس از دقايقي به آرامي پرسيد : شما چند روز در اين محل توقف خواهيد كرد ؟ مراد علي پاسخ داد تا چهار روز و اگر مطمئن شوم مي توانم يكي دو تن از دختران طايفه را شوهر دهم شايد چند روز بيشتر بمانيم .

ابراهيم جواب داد : تحقيق خواهد كرد  چنانچه كسي مايل بود براي پسرش همسري برگزيند به او اطلاع خواهد داد .

مراد علي پس از شنيدن پاسخ كدخدا به محل اسكان طايفه در پشته جري بازگشت و تاجر زاده دهكويي را تنها گذاشت . ابراهيم تمام آن روز در انديشه بسر برد . براي اين مرد اجابت خواست مراد علي بسيار دشوار بود ، لذا تصميم گرفت از پدر و مشاور خود كمك بخواهد . قاسمعلي پس از شنيدن سخنان ابراهيم لبخند زنان گفت : شانس به پسرهاي دهكويي روي آورده . دختران عشاير هر كدام يك شيرزن هستند كه هر جواني آرزوي چنين همسري دارد ، من تاشب چند نفر را تشويق به ازدواج مي كنم تا از يك سو مشكل مرادعلي برطرف شود و از سويي چند پسر صاحب همسري شايسته گردند .

سه روز بعد مراسم خواستگاري ، عقد و عروسي از چهار دختر به عمل آمد و در آن روزهاي وانفسا عشق و شادي به دهكويه لبخند زد.

سال نخست كدخدايي ابراهيم با همه مصايب و بدبختي ها به پايان رسيد و سال دوم اغاز گشت كه بر خلاف سال قبل بسيار پر باران و همراه با شادي و نشاط بود .

اصلا زندگي در آن عصر بر مدار ميزان بارندگي در فصل زمستان دور مي زد . اگر بارندگي خوب و محصول ديم مناسب بود خوشي و شادي به همراه داشت و چنانچه خشكسالي رخ مي نمود مصيبت ها و مشكلات آغاز شده و به دنبال آن بيماري هاي واگير و دربدري مردم در پي مي آمد  .

صحبت از زندگي در آن روزگار شد كه بسيار آرام و در سكوت كامل ادامه داشت . اين سكوت در شب دوچندان بود . شب هاي تابستان جلوه اي ديگر داشت . در ميان آرامش حاكم بر ابادي و در پرتو نور مهتاب ناله سوزناك شروه خواني كه از فراق يار مي ناليد ده ها انسان پير و ميانسال را به دوره جواني و شيدايي باز مي گرداند . شروه پيوسته نشان از عشق نافرجام جواني داشت كه از وصال يار محروم مانده و در هجر معشوق مي سوزد .  همين عشق هاي كمياب و پنهاني بود كه مردان و زنان دهكويي را شهامت ايستادگي و مقابله با ديو قحط سالي افزون مي كرد  . عشق هاي پاك و     بي آلايش آن روزگار به جاي اين كه انسان را نا اميد كند به آن ها اميد              مي بخشيد.

شروه تركيبي بود از واژه هاي ساده ، عوام فهم و بي آلايشي كه چون در كنار يكديگر قرار مي گرفت بسيار پر معنا و چون از تارهاي صوتي دلبخاتگان  بر مي خواست دلپذير و اميد دهنده مي گشت .

خودش رفت و دلم همراي خودش برد / چرا همراش نرفتم گردنم خرد

چرا همراش نرفتم نيمه راهي /  محبت هاي ول بر گردنم موند

باري روزهاي خوش كدخدايي ابراهيم هنوز در آغاز راه بود كه مصيبتي ديگر دامنگير آن مرد شد. چند روز از آغاز سال نو مي گذشت عشاير كوچ رو ايل بالا بودند و در طي روز حداقل يك طايفه از كنار آبادي در حركت بود و سرگرمي مناسبي براي زن ها و كودكان كه به حركت آرام آن ها نگاه كرده و لذت مي بردند .

همه مشكلات از آن روزي آغاز گشت  كه طايفه بزرگ پر شمار صفر بگ از « چاكده مهدعلي » تا نيمي از پشته جري بندابند چادر زده و مسير رفت و آمد دامداران دهكويي به دشت بيغ بسته ماند . روز نخست اگر چه گوسفندان محلي  با گله و بنه چادر نشينان تلاقي كرد و سرو صداي طرفين برخواست اما به خير گذشت . بعد از ظهر همان روز كدخدا و چند تن از ريش سفيدان نزد صفر بگ رفتند و خواهش كردند هر چه زودتر بار و بنه جمع كرده و حركت كنند ، اما او پاسخ داد قصد دارد ده روز در آن محل توقف نمايد .

دامداران دهكويي فقط دو روز تحمل كردند و كم كم اعتراض آغاز شد  . اما گويي صفر بگ قصد حركت نداشت . سرانجام روز سوم همه چيز به هم ريخت و يكي دو تن از طرفين به روي يكديگر چماق كشيدند . اين اختلاف روز به روز افزايش يافت . تفنگچيان دهكويي كه از بي توجهي صفر بگ عصباني بودند به جمع آوري نفرات پرداختند . از آن سو نيز صفر بگ به افرادش دستور داد به مقابله برخيزند .

ساعتي از طلوع افتاب گذشته بود. چند گله گوسفند به اعتراض بسته شدن مسير عبور توسط چوپانان در محل اسكان چادرها رها شده و      چادر نشينان با چوب و چماق به دور كردن آن ها مشغول بودند و طبعا سنگ و چوب فراوان به سوي گوسفندها پرتاب شد . چوپان ها كه به دنبال بهانه بودند شروع به اعتراض كرده و فرياد زنان از مردم كمك خواستند . يكي دو ساعت مانده به ظهر شليك چند تير موجب شد كه طرفين سنگر گيري كرده و به سوي يكديگر تير انداز كنند . در اين لحظه ناگهان ابراهيم با اسب در وسط ميدان حاضر شد و در حالي كه به شدت به طرفين اعتراض مي كرد چند تير هوايي شليك كرد تا مانع شدت درگيري و بروز حادثه تلخ شود . اين اقدام مفيد واقع شد و سكوت بر آن منطقه حاكم گشت . صفر بگ نيز از چادر بيرون آمد و در ميانه ميدان با ابراهيم به صحبت پرداخت . او قول داد همان روز قبل از غروب آفتاب كوچ كنند . در نتيجه هر يك از آن دو مرد به سوي افراد خود بازگشتند و ماجرا خاتمه يافت .

تفنگچيان دهكويي كه ديواره رودخانه را سنگر قرار داده بودند به سوي خانه هاي خود رفتند و به نظر رسيد كه با تدبير و از خودگذشتگي كدخدا پيروز شده اند . در اين لحظه ناگهان فرياد ناله و افغان از ميان    چادر نشنان برخواست و هر لحظه به تعداد شيون كنندگان افزوده مي شد . حتي چند تير تفنگ به سوي دهكويه شليك شد . مردم دهكويه از جمله كدخدا ابراهيم در بهت و حيرت فرو رفته و هيچ كس از چگونگي ماجرا خبر نداشت .

دقايقي بعد مطلع شدند يك پسر بچه يازده ساله كه مشغول چراندن « كهره » بوده به قتل رسيده است و جنازه اش در ميان بوته هاي « جر » يافته اند  در حالي كه گلوله اي به گردنش خورده و او را كشته است . با شنيدن اين خبر همه مردم دچار نگراني شدند .

تصور اين كه اين اتفاق گسترده شده و افراد ديگري كشته شوند همه را متوحش ساخت . تفنگچيان مجددا در محل اوليه سنگر گيري كرده تا چنانچه درگيري رخ داد و چادر نشينان قصد انتقام داشتند از مردم دفاع كنند .

سرانجام چند تن از اهالي به ميان طايفه صفر بگ رفتند تا بفهمند واقعيت چيست ؟ و در صورت امكان وساطت كرده از بروز حادثه اي خونبار جلوگيري كنند .

متاسفانه جنازه كودك همچنان بر زمين بود و زن ها و بچه ها حتي مردان به عزاداري مشغول بودند . كودك كشته شده پسر يازده ساله صفر بگ رئيس طايفه بود و چشم و چراغ پدر . به همين دليل مرگ او همه افراد طايفه را عزادار كرده بود . به هر حال طرفين گاهي به تندي و زماني به آرامي مشغول بحث و گفتگو شدند و در نهايت نتيجه گرفتند كه اين كودك با گلوله ابراهيم به قتل رسيده و قاتل كدخداي دهكويه است .... ادامه دارد

سرگرمي :

تست طول عمر

فارغ از اين موضوع كه زندگي امروز ملال آور هست يا نيست ! از آنجا كه طول عمر يك آرزوي بزرگ براي بني آدم بوده و هست ، اقدام به طراحي يك تست سنجش احتمالي طول عمر كرده ايم كه با محاسبه دقيق اعداد آن ، طول عمري را كه برايتان متصور است به دست خواهيد آورد .

بدين منظور با محور ساختن عدد 65 كه متوسط اميد به زندگي در كشورمان است ، شما بايد اعداد خواسته شده در هر مرحله را كم يا زياد كنيد .

1 ـ اگر هم اكنون 65 به بالا هستيد ، باشد ( بزنيد به تخته و در اين سنجش هم شركت نكنيد).

2 ـ اقشار آسيب پذير 5 سال كم و ديگران همان قدر زياد كنند.

3 ـ افراد جوياي كار و بيكار 3 سال كم و باقي هيچ كاري نكنند تا بعد .

4 ـ اگر روزنامه نگاريد هرچه دلتان خواست كم كنيد . اگر نيستيد 5 سال زياد .

5 ـ اگر مي خواهيد ورزش كنيد و جايي پيدا نمي شود و يا بليط اماكن گران است ، 3 سال كم و مخالف آن همانقدر زياد.

تبصره : دويدن دنبال اتوبوس و پياده روي براي كار ورزش نيست . احتمالا آرام آرام به نوعي ارزش تبديل مي شود .

6 ـ براي هر نوبت شركت در كنكور و رد شدن در آن يك سال كم تا حداكثر 3 نوبت . ( از نوبت سوم به بعد عادي مي شود )

7 ـ اگر پيكان مدل بالا داريد ، يك سال كم و اگر ماشين خارجي گران قيمت داريد ، پس برو خوش باش ... بي خيال عمر .

ـ انواع سالارها ، مثل مرد سالاري ، زن سالاري ، فرزند سالاري و غيره سالاري براي هر كدام يك سال كم .

9 ـ اگر هنرمند يا نويسنده ايد ، راستش چطور زنده ايد ؟

10 ـ مشتريان پاي تلويزيون نشين 2 سال كم ، تحريم كنندگان تلويزيون همانقدر زياد .

11 ـ اگر حداكثر سالي يك بار ميوه تازه و غذاي خوب مي خوريد ، 5 سال كم و اگر بين غذاها و ميوه هاي رنگارنگ گم شده ايد يك عالمه زياد .

12 ـ مجردها 2 سال كم ، متاهل ها هم 2 سال كم . چون فرقي نمي كند هر دو تا موجب دردسر است .

در پايان اعداد را جمع كنيد . چنانچه در بين شما افرادي متوجه شدند كه با كسر سال هاي فوق الاشاره عملا ديگر چيزي در بساط عمرشان نمانده ، اصلا نترسند زيرا آنچه مهم است عرض زندگي است نه طول آن . اگر به اين مساله اعتقاد نداريد ، از باقي مانده سال هاي عمر خود چند سال ديگر هم كم كنيد .